Znacie herbatę konopną z syropem z mięty? Nie? No to podamy przepis w gotowaniu na polanie. Będzie też kartka z Portugalii, przepisy na pyszne przetwory z owoców rodem z lat 80 oraz sposób na wykorzystanie tapioki.
Uff gorąco było w ostatnich dniach, więc zapewne trzeba czegoś na ochłodę. My mamy pomysł, chłodzące napoje w różnych odsłonach polecimy w Gotowaniu na polanie. Ale będzie też kurczak piri piri po portugalsku i włoska panzanella, a także polskie pieczonki z ogniska.
Kuchnia portugalska i włoska będą gościć na polanie, gdzie rozkładamy się z naszym sobotnim gotowaniem. Ale będzie też o pysznym cieście lat 80 co się zowie Murzynek oraz podamy przepisy na kulki mocy.
Pocztówka kulinarna z Grecji dotarła do nas od Jolanty Naklickiej Klesser, więc przedstawimy ją w programie Gotowanie na polanie. Będzie też o zdrowych słodyczach, fasolce szparagowej oraz o tym co w latach 80 zabieraliśmy ze sobą na wycieczkę.
Kto je chwasty? A warto, bo np. taki podagrycznik jest bardzo zdrowy.
Przepisy kulinarne z wszystkich stron świata Jolanty Naklickiej, kuchnia lat 80 Anny Pawelec, blogerzy kulinarni oraz Julita Bator, która zamieni dla nas chemię na jedzenie. To wszystko w kulinarnym magazynie: Gotowanie na Polanie
Herezje antyeucharystyczne, zabobony, upadek moralny duchowieństwa i chciwość. Potrzebny był grom z jasnego nieba, by znalazł się ktoś, kto zrobi z tym porządek.
Bo szałot królował na przyjęciach urodzinowych minionych lat. Ktoś jeszcze robi?
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07