Bez pierników święta nie istnieją. Oczywiście święta kulinarne. Od pierwszej niedzieli adwentu pieczemy już pierniki. Piecze je także Bogdan Schmit z Zielonego Ogrodu.
Jest piękny, zielony i można go wykorzystać na wiele sposobów, a do tego ma cenne właściwości prozdrowotne. O brokule będziecie mówić Jolanta Naklicka-Kleser.
Dlaczego jest zdrowa? Bo zawiera spore ilości witaminy B, a także pierwiastki takie jak potas i magnez, które pomagają budować kondycję układu krążenia. O mące jaglanej dziś Anna Pawelec z Fundacji Jemy Eko
Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta, miejski rzecznik konsumentów, Inspekcja handlowa - po co aż taka różnorodność i wielość placówek?
Dzięki nim ptaki mają się gdzie zimą skryć, a wiosną uwiją sobie tam wspaniałe gniazdka, gdzie wyklują się młode. O szczegółach Łukasz Fuglewicz przyrodnik.
Bo fioletowe warzywa i owoce właśnie młodości potrafią się przysłużyć. Dlaczego są tak zdrowe? O tym Beata Borucka dietetyk.
A dlaczego fenomenalny? O tym opowiada dr Jerzy Parusel dyrektor Centrum Dziedzictwa Przyrodniczego Górnego Śląska.
A dziś dobry makaron z grzybami. Audycja powstaje we współpracy z Oddziałem Lasów Państwowych w Katowicach.
Pięknie pachną, nadają mieszkaniu świąteczny nastrój i są zdrowe.
Ale zdarza się, że bronimy też sprzedającego. Kto, gdzie i w jakiej sprawie może się zgłosić o tym w radiu poradnikowym.
redakcja@radioem.pl tel. 32/ 608-80-40sekretariat@radioem.pl tel. 32/ 251 18 07