Dynia, czyli co? Czyli wiele jej rodzajów, z których każdy ma inne zastosowanie. O tym jakie Jolanta Naklicka-Kleser
Każde święto ma jakąś swoją tradycję kulinarną. Nawet Wszystkich Świętych. O tym w rozmowie z Anną Pawelec z Fundacji Jemy Eko.
Ponoć to najlepszy deser na świecie. Dlatego wspólnie z Alicją Ogonowską proponujemy go Państwu.
Jej smaki są oszałamiające. Smakosze mówią, że nic się z nią nie równa.
O tym, że koktajle są zdrowe nikogo przekonywać nie trzeba. Ale co do nich włożyć, by były bombą witaminową. O tym Anna Pawelec z Fundacji Jemy eko.
Macie kosz grzybów, z którymi trzeba coś zrobić? Proponujemy gulasz z grzybami wg. Jolanty Naklickiej - Kleser
A tu przepis na taki: "szmalec, czyli tuste" po śląsku. O szczegółach Bogdan Schmidt z Zielonego Ogrodu.
Któż go nie lubi. Doskonały do makaronu. Ale dobry też na danie piątkowe, czyli bezmięsne. O takim wam opowiemy.
Jest wspaniała, a jej podstawą są makarony. Ale o tym Rodowity Włoch Carlo Boniole.
Na grzyby wyruszyła Jolanta Naklicka Kleser. Zaraz państwu powie, co warto z nich przygotować.
redakcja@radioem.pl tel. 32/ 608-80-40sekretariat@radioem.pl tel. 32/ 251 18 07