Biszkopcik zielony jest piękny, jest smaczny i zaskakuje swoim wyglądem gości. Tylko, czy koniecznie musimy w nim mieć szpinak?
Czyli ciasto dobre dla kogoś, kto liczy kalorie. Ale proszę się nie martwić, fasolowe ciasto jest na prawdę smaczne i nie odbiega od tych, które cieszą się ogromną popularnością, ale już nie koniecznie są zdrowe.
Zwłaszcza przed świętami? Mamy pomysły na góralskie świąteczne jodło. Oto one.
Oczywiście bez przesady. Mamy tylko 5 minut, ale spróbujemy zachwycić Państwa kilkoma pastami.
Dziwna nazwa? Ale przedni smak, o czym opowiem nasz gość. Proszę posłuchać.
Jest na tego rodzaju pozostałość kilka sposobów. Bo przecież według babcinych zaleceń stary chleb absolutnie nie może trafić do kosza. Gdzie może trafić o tym Anna Pawelec z Fundacji Jemy eko.
Tak na pewno można powiedzieć, gdy mówimy o batatach. Nasz gość Jolanta Naklicka Kleser zaprezentuje sposób na bataty.
Oczywiście nic Państwu nie grozi, a właściwie grozi Wam pyszny posiłek. O zabijaczce w górach opowiadają mieszkańcy tej ziemi.
Bigos, surówka, kapuśniak, ale żeby placki z kiszonej kapusty robić? Okazuje się, że są pyszne, jak bardzo przekonają się Państwo, kiedy wypróbują nasz przepis.
Podobno pierogi ruskie są jednymi z najlepszych. Czy tak jest faktycznie? Spróbujcie przepisu Alicji Ogonowskiej i uznajcie sami.
redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07