Jest piękny, zielony i można go wykorzystać na wiele sposobów, a do tego ma cenne właściwości prozdrowotne. O brokule będziecie mówić Jolanta Naklicka-Kleser.
Projekt ustawy o zdrowiu publicznym kładzie nacisk na profilaktykę i zapobieganie chorobom - czytamy w "Rzeczpospolitej", która poznała nowe przepisy.
Śmiech zwiększa odporność, dotlenia, dodaje energii, poprawia nastrój, rozładowuje stres, pomaga w walce z depresją; warto śmiać się na zdrowie - podkreślają lekarze z okazji Światowego Dnia Uśmiechu.
Papież Franciszek powiedział w piątek, że zdrowie jest prawem. W przeddzień Światowego Dnia Chorego przestrzegł przed stosowaniem "modelu przedsiębiorstwa" w służbie zdrowia.
Za oknem niemal wiosna. Komu nie marzy się widok, jak na fotografii. Niektórzy już myślą, jak wykorzystają rosnący na wiosnę na łące szczaw. Tak ma Anna Pawelec z Fundacji Jemy eko.
Toczy się w rodzinie każdego dnia walka o zdrowie fizyczne i psychiczne w rodzinie. Zanim jednak o tej walce opowiemy najpierw kilka porad dietetycznych.
Tak wygląda każda wiosna, zaczynamy ganiać po łąkach i lasach za zdrowiem.
Nareszcie jest bób, który można przygotować na setki sposobów. Jakich? O tym w audycji.
Bakłażan często jest odrzucany, bo twardy, duży i nie wiadomo co z nim zrobić. A Jolanta Naklicka-Kleser ma pomysł i to nie jeden.
Łatwo życzyć, ale czy w nowym roku uda nam się więcej zdobyć? Jak to zrobić? O tym Michał Maliński z Ośrodka ZAKKAI
redakcja@radioem.pl tel. 32/ 608-80-40sekretariat@radioem.pl tel. 32/ 251 18 07