Kiszone arbuzy, praznyk i soroczka, czyli sentymentalna podróż do Ukrainy

Brak komentarzy: 0

Marek Piechniczek

publikacja 30.05.2022 15:45

W rozmowie z mieszkającą we Lwowie Katarzyną Łozą, autorką książki "Ukraina. Soroczka i kiszone arbuzy", rozmawiamy w magazynie Świat jest piękny o Ukrainie przed wojną i o Ukraińcach. Próbujemy zajrzeć też do ukraińskiej duszy i poznać ukraińską kulturę.

Ukraina

Ukraina

Jak Katarzyna Łoza trafiła na Ukrainę, od czego zaczęła poznawanie kraju naszych wschodnich sąsiadów i jak to było na Krymie przed 2014 rokiem?

Lwów i jego miejsca obowiązkowe. Jak przed wojną wyglądał Charków, czy arbuzowe miasto - Chersoń?

 Co się dzieje w czasie wojny z ukraińskimi dziełami sztuki? Co może być spoiwem łączącym ukraińskie społeczeństwo?

Trochę o języku, polityce i prezydencie-bohaterze.

Czy to prawda, że Ukraińcy kiszą dosłownie wszystko?

Jakie nastroje panują wśród Ukraińców w kolejnym miesiącu wojny?

Lwów

Lwów

 

Pierwsza strona Poprzednia strona Następna strona Ostatnia strona
oceń artykuł Pobieranie..

Radio eM

redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07

WERSJA DESKTOP
Copyright © Instytut Gość Media. Wszelkie prawa zastrzeżone.