Śląsk i Zagłębie. Powstał przewodnik "Be local. Jedz, pij, odkrywaj. Metropolia Górnośląsko-Zagłębiowska"
Co jeść, pić i jak odkrywać Górny Śląsk i Zagłębie?Odpowiedź w przewodniku „Be local” foto / facebook.com/BeLocal.JedzPijOdkrywaj/

Śląsk i Zagłębie. Powstał przewodnik "Be local. Jedz, pij, odkrywaj. Metropolia Górnośląsko-Zagłębiowska"

Justyna Stolfik-Binda / Radio eM

publikacja 15.09.2021 18:45

„Be local”- to najnowszy przewodnik po Śląsku i Zagłębiu. Został on napisany przez "lokalsów” czyli mieszkańców regionu. Publikacja zawiera też tzw. "lokalsometr", czyli listę rzeczy do zaliczenia i odhaczenia.

Gdzie zjeść najlepsze lody w regionie, gdzie kupić dobry chleb czy wyjść ze znajomymi wieczorem? Tego wszystkiego można dowiedzieć się z najnowszego przewodnika po Śląsku i Zagłębiu. W publikacji „Be local” znajdziemy ponad 100 sprawdzonych punktów gastronomicznych - mówi Michał Komsta, współautor i wydawca:

Śląsk i Zagłębie. Powstał przewodnik "Be local. Jedz, pij, odkrywaj. Metropolia Górnośląsko-Zagłębiowska"

foto / facebook.com/BeLocal.JedzPijOdkrywaj

Oprócz propozycji gastronomicznych w przewodniku znajdziemy też wskazówki jakie muzeum odwiedzić, gdzie znaleźć prawdziwe „klopsztangi” czy jak ciekawie spędzić dzień z budżetem 50 zł. – Mówi współautorka książki Aleksandra Czapla-Oślizło:

Publikacja zawiera też tzw. "lokalsomet", czyli listę rzeczy do zaliczenia i odhaczenia. Są wśród nich np.: spacer po hałdzie, kulanie klusek śląskich czy wizyta na Pustyni Błędowskiej

Śląsk i Zagłębie. Powstał przewodnik "Be local. Jedz, pij, odkrywaj. Metropolia Górnośląsko-Zagłębiowska"

Przewodnik po Górnym Śląsku i Zagłębiu foto/be-local.pl

Pierwsza strona Poprzednia strona Następna strona Ostatnia strona

Radio eM

redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07

WERSJA DESKTOP
Copyright © Instytut Gość Media. Wszelkie prawa zastrzeżone.