20.08.20| Kuchnia Bliskiego Wschodu.

Brak komentarzy: 0

Katarzyna Widera-Podsiadło

publikacja 24.08.2020 00:19

Jest smaczna, stosunkowo prosta i bardzo zdrowa. I tyle powinno wystarczyć, by zechcieć zaczerpnąć z jej inspiracji.

Jolanta Naklicka Kleser z katowickiej Pracowni Smaku

Jolanta Naklicka Kleser z katowickiej Pracowni Smaku

Jolanta Naklicka - Kleser z katowickiej Pracowni smaku zaczyna od bliskowschodnich falafele.

Nasiona strączkowe stają się coraz bardziej popularne również w naszej kuchni. Ciecierzyca jest jednym z tych, po które z chęcią sięgamy. A wywodzi się z kuchni arabskiej.

Bakłażan jest wspaniały dla serca i układu krążenia. Ciągle jeszcze nie do końca doceniany, może być wspaniałym dodatkiem do dań. Tylko jak go wykorzystać?

Fili, dżamilah, messelmen, el muna - to tylko niektóre spośród arabskich słodkości. Teraz o orientalnych słodkościach.

A kto nie zdążył zanotować, może otworzyć specjalnie przygotowaną książeczkę z przepisami.

DODANE 24.08.2020 00:25 załącznik

Pierwsza strona Poprzednia strona Następna strona Ostatnia strona
oceń artykuł Pobieranie..

Radio eM

redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07

WERSJA DESKTOP
Copyright © Instytut Gość Media. Wszelkie prawa zastrzeżone.