Miechunka
Rainer Zenz

Miechunka

publikacja 09.09.2015 11:30

przepisy na konfiturę i dżem

 

Miechunka

Prof. Dr. Otto Wilhelm Thomé

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

przepisy:

konfitura z miechunki

1 kg owoców miechunki
1 litr syropu cukrowego [0,7 woda+1 kg cukru + goździki + wanilia]

obrane i sparzone owoce miechunki smażyć w syropie do szklistości ;odstawić, ochłodzić ponownie smażyć 
aż do otrzymania przejrzystości

dżem z miechunki

1 kg miechunki 
25 dag czarnej porzeczki
1.2 kg cukru
+ sok z 1 cytryny
obrane i sparzone  owoce rozgotować z cukrem, odparować 25 min. na małym ogniu
odstawić, ochłodzić, odparować ok. 20 min.

 

 

Pierwsza strona Poprzednia strona Następna strona Ostatnia strona
oceń artykuł Pobieranie..

Radio eM

redakcja@radioem.pl
tel. 32/ 608-80-40
sekretariat@radioem.pl
tel. 32/ 251 18 07

WERSJA DESKTOP
Copyright © Instytut Gość Media. Wszelkie prawa zastrzeżone.